Nike s super nuno ruši stereotipe.
V zraku · buzz buzz

Naslednjič, ko mislite, da ste za kaj prestari, se spomnite na Madonno Buder, 86-letno železno nuno, kot ji tudi pravijo, nov obraz Nikejeve kampanje ”Unlimited” (Unlimited Youth), ki dokazuje, da leta niso izgovor. Pri skoraj devetdesetih namreč še vedno tekmuje na triatlonu Ironman, kar pomeni, da najprej preplava 3,8 kilometra, jih nato 180 prekolesari in potem še 42 odteče! Pooseblja tako slogan Ironmana: Anything is Possible (Vse je mogoče.), kot Nikeja: Unlimited Youth (Večna mladost).

Američanka Madonna Buder ni običajna ženska. Je rekorderka po številu nastopov na svetovnem prvenstvu v triatlonu Ironman in ne dopusti, da bi ji bila starost napoti! Po ”poklicu” je nuna, zaradi njene neuničljive volje pa jo kličejo kar železna nuna. Je nov obraz Nikejeve kampanje Unlimited (Unlimited Youth), ki poteka v času olimpijskih iger Rio 1016. Skupaj so posneli zabaven oglas, katerega zgodbo pripoveduje filmski igralec Oscar Isaac (Vojna zvezd: Sila se prebuja, Vozi!, Možje X: Apokalipsa).

PREBERITE ŠE: Pozor, babice s sprejem! Babice grafitarke, ki rušijo stereotipe o starih ljudeh!

Sestra Madonna (Spokane, Washington) je svoj prvi železni triatlon zaključila, ko je štela 55 let, do danes pa je zbrala že neverjetnih 45 nastopov na tej sloviti vzdržljivostni tekmi. Je najstarejša ženska, ki je končala to tekmovanje in dokaz, da a) so leta samo številka in da b) nikoli ni prepozno za začetek nečesa novega. Z vztrajnostnimi športi se je namreč Madonna Buder začela ukvarjati šele pri 48 letih. Skrivnost njenega uspeha? Predstavlja si, da je otrok. ”Za otroke je tek nekaj povsem naravnega, nekaj lahkotnega.” In nadaljuje: ”Nikoli ne izgubite otroka v sebi. Tudi če se starate, ga ohranite v svojem življenju.”

Super nuna Madonna BuderOdpri galerijo
Nove fotografije planeta Mars. Nasa: najbolj osupljivi posnetki planeta Mars do zdaj Nadležni Facebook prijatelji Nadležni Facebook prijatelji, zreli za ”odstrel” Neverjetne fotografije iz OI Rio 2016 Rio 2016: neverjetne fotografije olimpijskih športnikov, ki vas bodo osupnile Baletniki na ulicah New Yorka. Omar Rombles: baletniki zavzeli ulice New Yorka · · ·