Marc Marquez na skuterju
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · mobilno

Verjetno na skuterju še niste videli motorista oblečenega v polno bojno (beri motocklistično) opremo. Skuter od voznika tega pač na terja. A prav to se je zgodilo na kvalifikacijah za VN Nizozemske v Assnu v kraljevskem razredu, ko je Španec Marc Marquez na enem od ovinkov padel. Ker mu je zaradi časovnih škarij kvalifikacij v grlo tekla voda je odšprintal s proge in poskušal najti najhitrejši način kako se prebiti nazaj do boksov in pobrati nov motocikel. Tam se je po naključju znašel skuter italijanskega fotografa Tina Martina, ki si ga je Mark brez razmišljanja ”izposodil”.

Glavna novica dirke razreda motoGP za VN Nizozemske – poleg tega, da je Avstralec Jack Miller poskrbel za prvo zmago netovarniških motorjev v razredu motoGP v zadnjih desetih letih (zadnjemu je to uspelo Toniju Eliasu leta 2006 v portugalskem Estorilu) – je bil padec Marca Marqueza na kvalifikacijah, ki je, potem ko je s svojim konjičkom pristal v pesku, po novega skočil kar na skuterju, ki ga je ob progi parkiral italijanski fotograf Tin Martin.

Ta je Marquezu prišel kot naročen, ko je iskal najhitrejši način do boksov. Seveda z italijančevim blagoslovom, ki je bil nedaleč proč in je ključek pustil kar v motorju, a vse se je zgodilo tako hitro, da bi nekdo, ki ne bi ujel prvega dela posnetka menil, da so kamere zasačile dolgoprstneža. Ker prilika pač dela tatu. Španec je dobil od fotografa ob progi zeleno luč in prav njemu se ima Katalonec zahvaliti, da je na koncu dosegel četrti čas kvalifikacij za sicer kaotično dirko, ki je postregla s padci in velikimi presenečenji, sam pa jo je končal na drugem mestu in se še utrdil v vodstvu v skupnem seštevku.

PREBERITE ŠE: Tim Gajser – atraktiven skok o katerem govori ves motociklističen svet!

Kamere so Marquezu sledile tudi po ”kraji” in Španec je hitro postal predmet zbadanja in smeha, potem, ko se je v polni bojni opremi usedel na skuter in ob progi prislalomiral do svojih boksov, kjer je bil tako hitro, da mu Honda sploh še ni uspela usposobiti rezervnega motocikla. Pri španskem časniku Marca so popularnega Marca zbodli z opazko, da ni kršil pravil svoje ekipe, saj je bil motor prav tako japonske znamke kot njegov. In kaj je dejal Marquez? ”To je bil Tinov skuter. Ko sem padel, je bil moj prvi cilj, da se kar najhitreje vrnem v garažo. Nikogar ni bilo v bližini, da bi me odpeljal. Opazil sem skuter s ključi in ko sem že sedel na njem, sem vprašal Tina, če je v redu, da ga vzamem. Ampak, iskreno povedano – tudi v primeru, da mi ne bi dovolil, bi mu ga vseeno odpeljal!” je bil iskren Katalonec.”

Golo žensko telo zakrito s sencami listov Igra senc in golote – ženska, ”oblečena” le v sence listov Geometrični tatuji Jasper Andresa Nežni ”akvarelni” tatuji, ki prepletajo motive narave in geometrije Dacia Duster Dancemob Prvi Flash mob na svetu v režiji avtomobilov posneli v Ljubljani in Zagrebu 27s_Dogs.JPG Največje “blamaže” največjih svetovnih zvezd · · ·