Nočna turna smuka
V zraku · buzz buzz

Turno smučanje je nevaren, toda sila popularen šport. Užitek ob spustu po nedotaknjenem pršiču pogosto premaga strah in spust zunaj urejenih prog velja za enega od najlepših zimskih doživetij. Kot da to ne bi bilo že dovoljšen izziv, se je Mathieu Bijasson odločil, da najstrmejši predel francoskih Alp presmuča ponoči, v trdi temi.

Poklicni smučar Mathieu Bijasson ni običajen adrenalinski odvisnik. Želi več in to si tudi vzame. Zato se je na turno smuko v francoskih Alpah odpravil sredi noči. Poljubil je hčerko za lahko noč tako kot vsak ljubeč oče, a se je namesto na kavč namenil na bele strmine. Opremljen zgolj s svetlečimi smučmi in palicami ter naglavno lučjo.

PREBERITE ŠE: Smučišče Kanin: po štirih letih ponovno smuka na Kaninu!

Vratolomna vožnja 30-letnika je prava paša za oči, velja pa dodati, da teren pozna kot lasten žep, zato se nikakor ne nalezite njegovega poguma. Bijassonu so bile smuči praktično položene v zibko, saj je nanje stopil že pri dveh letih. Kljub nekaj težkim operacijam kolena ga nič ne ustavi pri novih izzivih. Pri slednjem je bil brez kakršnekoli zaščitne opreme. Spremljal ga je le reševalec na motornih saneh.

Galerija – Moon Line:

Nočna turna smukaOdpri galerijo

Najboljši GoPro posnetki 2016 Najboljši GoPro posnetki 2016, ob katerih ne boste mogli skriti navdušenja Novoletne zaobljube 4 novoletne zaobljube, ki jih boste v novem letu zagotovo uresničili 10 dejstev o Sloveniji 10 dejstev o Sloveniji skozi oči tujcev, ki jim mora prisluhniti vsak Slovenec Toaletni papir za pametni telefon ”Toaletni” papir za pametne telefone · · ·