Moonwalk
V zraku · buzz buzz

Moonwalk je legendarni plesni gib, ki ga je Michael Jackson prvič izvedel leta 1983 na znamenitem koncertu Montown 25. Vsi smo gib poskušali kdaj izvesti tudi sami, a verjetno tudi tvoja izvedba moonwalka še zdaleč ni na ravni izvedbe kralja popa. Nič ne de. Če se želiš naučiti plesati moonwalk, kot se šika, imamo zate malo šolo znamenitega plesnega koraka, s katero boš čez noč postal novi Michael Jackson.

Moonwalk je plesni gib, ki ga je populariziral Michael Jackson, a kralj popa ga ni izumil. Tudi Neil Armstrong ga ni. Podoben korak se je namreč pojavil že v 30. letih prejšnjega stoletja, vpeljal pa ga je plesalec Bill Bailey. Jackson si giba ni lastil, in kot je dejal v svoji avtobiografiji, se je podobnega koraka naučil od treh fantov na ulici. Eden izmed njih je bil profesionalni plesalec Jeffrey Daniel, sicer član skupine Shalamar. Ta ga je naučil giba backslide, Jackson pa ga je nadgradil in preimenoval v moonwalk. Vse drugo je zgodovina in plesni ”korak” moonwalk je danes znamenit kot prvi korak na Luni.

PREBERITE ŠE: Najdražji videospoti vseh časov

Vse od leta 1983 poskušamo (amaterji bolj ali manj neuspešno) posnemati sloviti plesni gib Michaela Jacksona, in če želite plesno rutino usvojiti enkrat za vselej, si oglejte zgornji posnetek s preprostimi navodili.

363 Days of Tea 363 Days of Tea: umetnost na čajnih vrečkah Tatuji Covered – kaj se skriva pod oblekami potetoviranih ljudi? Narava ”Gole” fotografije matere narave! (18+) Pravi moški 10 znakov, da je pravi zate ·