V 20. stoletju smo zamenjali kar nekaj slogov frizure. To je samo drobec tistega, kar smo tedaj ''nosili'' na glavi.
Utrip mesta · moda

Frizure često spremljajo modo, zato se z njo tudi spreminjajo. Še posebej v 20. stoletju, ko so se začeli prodajati izdelki za lase in v katerem se je zvrstilo mnogo pričesk, ki so tako ali drugače zaznamovalo določeno obdobje. Nenazadnje so lasje pomemben del naše zunanjosti in veliko izdajo o človeku. A poleg modnih smernic so frizure oziroma pričeske velikokrat tudi odraz poklica, izobrazbe, prepričanja,… Preverite, katere frizure so se zapisale v anale 20. stoletja.

Le redko kdo gre danes ven, ne da bi se prej pogledal v ogledalo in vsaj malo uredil lase. Toda pričeska oziroma frizura je že od nekdaj izraz naše osebnosti (tudi statusa v družbi, a vse manj), zato je njena zgodovina bogata in razgibana. Delno je pogojena s tipom las, teksturo in njihovo gostoto, delno pa z našim načinom in slogom življenja. A skozi čas so se prijeli različni slogi, ki so prevladovali.

PREBERITE ŠE: Lepotni trendi za pomlad / poletje 2015

Ustavili se bomo v prejšnjem stoletju in si pogledali animirano zgodovino najbolj modnih pričesk 20. stoletja.


+1 Add Friend Broška +1 Add Friend prinaša Facebook v resnični svet _DSC2532 Utrip: Shopping & party Vans pomlad-poletje 2015 Najstarejši model na svetu je zvezda nove kampanje za Vans blue Mornarski šik – moda za pomlad/poletje 2015 · ·