Rekordni zbor električnih vozil
Utrip mesta · mobilno

Električni avtomobili so vse bolj priljubljeni in počasi toda vztrajno izrivajo vozila na tradicionalni pogon. Na Nizozemskem je bilo nedavno organizirano srečanje lastnikov vozil na alternativni pogon in zbralo se jih je toliko, da so se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Na Nizozemskem se je nedavno zbralo rekordno število vozil na električni pogon. Na paradi na cesti A270 so prednjačila vozila znamk Tesla, BMW, Volkswagen, Nissan in Renault, manjkalo pa ni niti vozilo na solarni pogon, prav tako ne električna kolesa, električni avtobusi in tovornjaki ter ”flota” Segwayev.

PREBERITE ŠE: Električni trikolesnik Morgan EV3 zdaj tudi kot igrača – za starše z debelo denarnico

Zbor oz. sprevod na 3,6-kilometrskem odseku ceste v Brabantu, provinci na jugu Nizozemske, ki se ga je udeležilo kar 746 vozil na alternativni pogon, je organiziral rotarijanec Eindhoven Eeckaerde. Pred tem je rekord držal zbor v Berlinu iz maja leta 2015, ki se ga je udeležilo 577 električnih vozil. Zbrani denar bo organizator namenil socialno ogroženim otrokom.

Galerija – največji zbor električnih vozil v zgodovini:

Rekordni zbor električnih vozilOdpri galerijo
Citroën Type H 70th Anniversary Citroën Type H 70th Anniversary: obujeni avtomobilski pujs Električni snowboard Leif Električna rolka Leif – ”snowboard” za ceste ali ko asfalt postane sneg Stig podrl svetovni rekord s predelanim avtomobilčkom za zaletavanje iz šestdesetih. Stig z avtomobilčkom za zaletavanje podrl hitrostni rekord Rinsten Spring Rinsten Spring – blažilnik za sedež, ki mu bo vaša zadnjica hvaležna · · · · · · · · · · · · ·