Slovo-03
Kulturni izbor · film

Slovo, kratki animirani film režiserja Leona Vidmarja, ki je bil nagrajen na domačih in tujih filmskih festivalih, prihaja kot predfilm v kinematografe sredi novembra.

Kratki animirani film Slovo, ki je nastajal v produkciji Zavoda ZVVIKS kar tri leta, je bil na Festivalu slovenskega filma v Portorožu nagrajen z vesno za najboljšo animacijo, na mednarodnem festivalu Primanima na Madžarskem pa je prejel nagrado za zvočno podobo filma. Čudovita likovna podoba, premišljeni kadri in prehodi, glasba, barve, precizna simbolika in življenjska zgodba gledalca nikakor ne pustijo ravnodušnega.

PREBERITE ŠE: Filmska premiera: Strah – slovenski film o strahu in nestrpnosti

Vsebina filma Slovo govori o spominih in izgubi

Film govori o Lovru, ki si utrujen in žalosten napolni kopalno kad z vodo. Zagleda se v kapljico vode, ki počasi polzi iz pipe. Ko pljuskne v vodo, ga spomni na dan, ko je z dedkom prvič lovil ribe, kako ga je dedek s trnkom ulovil za brado, kako sta se vozila na ribolov z avtom z luknjo v podvozju, kako je prvič ulovil ribo in jo videl umreti. Spomini oživijo do te mere, da preplavijo junakovo sedanjost. Film v ospredje postavi spomine in soočanje z izgubo.

Film Slovo bo v decembru otvoril tekmovalni program 13. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, že v novembru pa si ga boste lahko ogledali tudi kot predfilm Nočnih ptic.


najdražji filmski rekviziti Najdražji filmski rekviziti vseh časov Slovenski film Strah (2016) Filmska premiera: Strah – slovenski film o strahu in nestrpnosti filmi ki si jih morate dekleta ogledati sama 10 filmov, ki si jih morate dekleta pogledati sama Triangle (2009) Filmi, ki se popolnoma poigrajo z našimi umom · · ·