1280_first_they_killed_my_father_netflix
Kulturni izbor · film

Angelina Jolie, ena največjih filmskih zvezdnic, nadaljuje svojo uspešno režisersko kariero s svojim najnovejšim celovečercem First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (2017), kjer bo povedala resnična zgodbo aktivistke Loung Ung, ki je v otroštvu doživela velike grozote v svoji domovini Kambodži.

Gre za četrti igrani celovečerec slavne igralke, saj je še predtem postregla s filmi V deželi krvi in medu (In the Land of Blood and Honey, 2011), Neuklonljiv (Unbroken, 2014) in Ob morju (By the Sea, 2015). Z izjemo zadnjega se 42-letnica že skozi celotno režisersko kariero posveča političnim temam in tudi tokrat ne bo prav nič drugače, saj bo skozi oči protagonistke Loung Ung pripovedovala zgodbo grozot genocida, ki so ga izvajali Rdeči Kmeri. Ungova je bila med otroštvom namreč ločena od družine, saj se je pod prisilo morala pridružiti vojski otrok, medtem ko so bili njeni sorodniki poslani v delavska taborišča.

Najnovejši film Angeline Jolie bo tudi njen prvi, ki bo dostopen le na Netflixu in tako se bo Američanka pridružila slavnim režiserskim imenom, kot so Martin Scorsese, Noah Baumbach in David Ayer, ki so zatočišče našli na omenjenemu spletnemu ponudniku vsebin.

PREBERITE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: WHAT HAPPENED TO MONDAY (2017)

rudar Boris Cavazza Filmski napovednik: Rudar (2017) killing-of-a-sacred-deer-kidman-farrell Filmski napovednik: Ubijanje svetega jelena (2017) e969fee0-4544-11e7-baa4-13c55cdc79a9_victoria Filmski napovednik: Viktorija in Abdul (2017) ??????????????/??????????? 7 neverjetnih filmskih kaskaderskih vložkov · · ·