Nissan leaf
Utrip mesta · mobilno

Kot da leaf že sam po sebi ne bi bil dovolj poseben model, so mu pri Nissanu, sedaj namenili še posebno barvo karoserije, ki se sveti v temi. V bistvu gre za organski premaz, ki vpija UV žarke čez dan in potem ponoči sveti od 8 do 10 ur. Barva je za zdaj še v poskusni fazi, glede serijske proizvodnje pa se pri Nissanu še niso zedinili.

Nissan je razvil poseben premaz za karoserijsko barvo, ki vpija sončne UV-žarke tekom dneva in potem ponoči sveti med osem in deset ur. To je prvi primer uporabe tovrstnega namaza za vozila v osebne namene, premaz pa je izdelan iz zelo redkega materiala imenovanega stroncij aluminometasilikat, ki je povsem organskega izvora. Pri Nissanu trdijo, da je trden namaz brez barve in vonja zelo obstojen in da naj bi z njim premazan avto v temi svetil vsaj 25 let. Kljub temu pa za zdaj ni znano ali barva služi le za PR promocijo avtomobila, ali jo bodo dejansko začeli proizvajati in ponujati kupcem.

PREBERITE ŠE: Nissan razvija samočistilno barvo, s katero bo pranje avtov preteklost

Je pa res, da se pri Nissanu radi večkrat poigrajo z novostmi, ki rade izginejo v pozabo. Se še spominjate samočistilne barve, katere serijsko proizvodnjo so napovedovali v naslednjih nekaj letih, se pravi tu nekje kjer smo sedaj. No, kakorkoli že, vsekakor bi bila takšna barva kar “kul” in uporabna zadeva, vsaj na velikih parkiriščih, kjer bi tudi ponoči vaš avto veliko lažje našli. Vsaj dokler večina na ulici ne bi imela podobnega avta ali premaza.

Nissan leafOdpri galerijo
Dubajska policija in njeni luksuzni avtomobili. Dubajska policija predstavi svoje luksuzne avtomobile the-inkas-modified-g63-amg-limo-is-truly-menacing-finished-in-matte-black-the-stretch-limo-dares-to-be-messed-with Mercedes-Benz G63 – luksuzno terensko oklepno vozilo vredno 1 milijon $ Novi Hyundai i20 Test: Novi Hyundai i20 – kaj sploh še ostane evropskim cover-james-bodn-avtomobili-jaguar-landrover Land Rover in Jaguar ponovno del franšize o Jamesu Bondu