Nissan ProPilot stol
Utrip mesta · dom · Utrip mesta · mobilno

Nissan je predstavil samovozeči stol za tiste, ki ne morejo stati v vrsti. Že pred dobre pol leta je presenetil s pisarniškimi stoli, ki se pospravijo sami, s katerim je demonstriral praktičnost naprednega sistema parkiranja Intelligent Parking Assist, zdaj pa je tu že nova vrsta stolov, ki bo prav prišla vsem, ki so siti stanja med čakanjem v vrsti. Z njimi Nissan demonstrira uporabnost napredne tehnologije ProPilot, ki omogoča samodejno vožnjo in jo je predstavil letos poleti.

Nissan ProPilot Chair je samovozeči stol, ki olajša čakanje v vrsti, saj se premika sam. Ponaša se z robotskim podvozjem, tehnologija ProPilot, ki jo je Nissan predstavil letos poleti, omogoča, da se stol skupaj s posameznikom pomika sam, ko se sprosti prostor pred njim. Ko stol zapustite, se ta pomakne na začelje vrste in ponovi vajo sledenja stolu pred sabo.

PREBERITE ŠE: Nissan predstavil stol, ki se pospravi sam

S stolom ProPilot Chair Nissan demonstrira tehnologijo samodejne vožnje ProPilot, ki s pomočjo tehnologije za obdelavo slike (informacije pridobiva s pomočjo tridimenzionalne monokamere, opremljene z napredno programsko opremo) spremlja dogajanje na cesti in upravlja vozilo.

Ko je avtopilot vključen, sistem samodejno nadzira oddaljenost do vozila pred sabo in z omejevalnikom hitrosti prilagaja hitrost, ki jo je določil voznik (med 30 in 100 km/h). Vozilo drži na sredini voznega pasu (tudi v ovinkih), samodejno zavira in se popolnoma ustavi.


Najbolj popularni Ikeini izdelki vseh časov Ikea top 12 – najbolj popularni Ikeini izdelki vseh časov Pripomoček za britje brade Beard Bro Beard Bro – idealen pripomoček za oblikovanje brade Slovenska posoda za peko pice Ironate Ironate – inovativna slovenska posoda za peko pice Domača pisarna - Pisarna doma 18 domačih pisarn, v katerih boste z veseljem delali · · ·