John Legend - You & I (Nobody In The World)
Kulturni izbor · glasba

Spot za skladbo You & I (Nobody In The World) Johna Legenda je ogledalo današnjega časa, ko pojem ženske lepote sloni na stereotipih, ki zapovedujejo, da so njihova telesa dovzetna za nenehno izpopolnjevanje. Nič čudnega torej, da je za žensko skoraj misija nemogoče zapustiti ogledalo povsem zadovoljna. Podprto z emocionalno nabitim besedilom Legendov izdelek razbije te napačne predstave enostavno, a učinkovito.

Nasmeh in ne maskara ali šminka iz reklame je najboljše ličilo, ki ga lahko nosi ženska. Mediji, ki so si nasilno prilastili definicijo lepega, so ženske prisilili, da zasledujejo in na sebi iščejo nekaj, kar so imele že v štartu.

Popolno lepoto. Legendova nežna pesem poudarja prav to in glorificira prav vsako žensko ter skuša razbiti to zgrešeno medijsko predstavo, ki lepoto vidi dosegljivo edinole skozi izdelke, ki v zameno za nakup ponujajo stik s ‘popolnostjo’. A kaj, ko se za plastmi šminke, pudra in oblek že skriva ta popolnost, ki jo ženske tako zelo iščejo, pa je ne vidijo, saj so jim mediji ukrivili ogledala do te mere, da imajo specialne efekte tistih iz lunaparka.

Preberite še: Glasbene novosti tedna #29

PicMonkey Collage Najbolj popularne skladbe legendarnih televizijskih serij Foto: Aloe Blacc Facebook Glasbene novosti tedna #29 coverrr Najboljši glasbeni albumi leta 2014 do sedaj cover Festival Punk Rock Holiday · · · · ·