cover-film
V zraku · buzz buzz

Oh, Wes Anderson. Njegovi filmi nas tudi če se imamo za (bolj ali manj) odrasle, odpeljejo v nek čaroben svet, kjer je vse še kako resnično, pa vendar pravljično, otroško in polno domišljije. Španec Jaume R. Lloret je združil vse prizore voženj z vozili v filmih Wesa Andersona in nastal je očarljiv enominutni video, ki nas popelje (dobesedno: po cestah, tirih, morjih, rekah in oblakih) v prav ta svet.

Wes Anderson, režiser filmov The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, The Darjeeling Limited in drugih je gotovo eden tistih, ki prav vsakemu kadru v svojem filmu vdihne svoj razpoznavni slog. Njegova izbira barv oblačil in skrbno centrirani simetrični prizori v kombinaciji z glasbo, dialogom in vsem, kar spada zraven, ustvarijo čaroben svet, ki nas vse, ne glede na starost, potegne na drugo stran: nekam, kjer je vse bolj prijazno in polno domišljije.

PREBERITE ŠE: Ljubezen do simetrije režiserja Wesa Andersona

Delo tega ameriškega režiserja občuduje tudi Španec Jaume R. Lloret, ki je pred kratkim v kratek video že združil vse prizore filmskih smrti Quentina Tarantina. Tako se je tokrat lotil prizorov vseh voženj v filmih Wesa Andersona, rezultat pa je očarljiv enominutni video, ki nas ob spremljavi glasbe iz Andersonovega risanega filma Fantastični gospod Lisjak (Fantastic Mr. Fox) popelje – dobesedno – po vseh cestah, tirih, rekah, oblakih in morjih, po katerih so se peljali junaki teh nam ljubih filmov.


Foto: ljhollowayphotography. Ko nadarjena mama desetih otrok vzame v roke fotoaparat shutterstock_515483344 Zakaj so izjemno lepa in pametna dekleta velikokrat samska Tretji iz leve: Jony Ive in desno za njim Steve Jobs. Mark Kawano, nekdanji Applov oblikovalec, odkrito o štirih dizajnerskih mitih o Applu 2390401791294546238 Mercedes AMG GT – športni kupe, ki bo ena od zvezd Sonyjeve igrice Drive Club · ·