Prvi skok z wingsuit obleko v Sloveniji
V zraku · buzz buzz

Base skoki z wingsuit obleko niso nič novega, a običajno smo o njih poročali od drugod. Tokrat pa imamo za vas zgodovinski posnetek s prvim skokom z wingsuit obleko izveden v Sloveniji, katerega avtor je Robert Krenker, dokazno gradivo pa je zbral Matej Saksida, ki ga spremlja ”na” padalu. Posnetek, ob katerem vam bo zaledenela kri.

Bodite priča zgodovini in si oglejte sploh prvi skok z wingsuit obleko izveden v Sloveniji. Tega je izvedel nihče drug kot slovenski pilot in letalec z obleko Robert Krenker, zgodovinski skok, ki ga je zaključil na letališču v Bovcu pa je s kamero in padalom pospremil Matej Saksida, ki si za konec privošči drzen pristanek vreden največjih padalskih mojstrov!

PREBERITE ŠE: Srbski ”hitri” vlaka tarča posmeha!

Za tiste, ki vam izraz wingsuit (tudi krilobleka) še ni poznan, naj povemo, da gre za kombinezon sličen leteči veverici s katerim se človek približa ptičjemu letu. Letalna obleka namreč podobno kot krila poveča vzgon in s tem preleteno razdaljo, saj imamo med nogami in rokami dodano blago s čimer se poveča površina za bolj učinkovito letenje.

Lego popotnik Ta Lego figurica popotnika je videla več sveta, kot ga boš kdaj ti! Če bi bili človeški obrazi iz plastelina ... José Cardoso: če bi bili človeški obrazi iz plastelina Knorr: Ljubezen na prvi okus Ljubezen na prvi okus LA iz BMX perpektive LA iz BMX-perspektive, ko mesto angelov postane ”zabaviščni park” · ·