Slovenski film Rezbar
Kulturni izbor · film

Rezbar (Woodcarver) je kratki slovenski film mladega koroškega režiserja Toma Novosela. Kratki igrani film, ki je požel številne nagrade na mednarodnih festivalih (potoval je v Brazilijo, Indijo, Nemčijo, Turčijo, Romunijo, Ukrajino, Bosno, Izrael, ZDA, Švico, Nemčijo, Avstrijo …), si lahko zdaj ogledate v udobju svojega doma.

Kratkometražni film Rezbar (Woodcarver) je tretji projekt režiserja Toma Novosela, ki govori o samotarskem življenju rezbarja, ki živi odmaknjen od mestnega vrveža, obdan s tišino sredi pohorske idile. Spokojnost prekine študentka iz Francije, ki se v njegovi koči znajde po čistem naključju. Čeprav jima na poti stoji jezikovna prepreka, se njuni življenji začneta počasi prepletati.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza, 2017)

V filmu nastopata Peter Korbus (kot rezbar) in Maša Flogie (kot študentka), ki smo ju videli že v prvem koroškem celovečercu Tu se piše življenje.

Slovensko-francoski film (nastal je v produkcijski hiši Društvo eksperimentalne umetnosti Slovenija) je bil posnet po igralski metodi Leeja Strasberga (glej spodaj) in brez kakršnegakoli proračuna.


Filmi januar 2017 Januarja v kinu – najboljši filmi v uvodu leta 2017 Film Alien: Covenant (2017) Filmski napovednik: Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza, 2017) zqQ0g8q8HwSZcM5fYxBVIP5sk3R 14 najboljših bratskih parov na filmskih platnih Film Loving (2016) Filmski napovednik: Loving (2016) ·