AlbuquerqueBalloonFiestaLAF-puzzle2
Utrip mesta · destinacija

Albuquerque (Nova Mehika, ZDA), ja, ta Albuquerque, kjer se je dogajala serija Breaking Bad, vsakega oktobra gosti največji balonarski festival na svetu, ko devet dni po zraku roji balonov na topli zrak. Kot da pisane barve jesenskega listja ne bi bile dovolj pisane. Gre za spektakel, ki ga obišče več kot 800 tisoč ljudi in je prizorišče nepozabnih prizorov, kot je tudi ta sveži timelapse, ki ga prilagamo.

V Albuquerqueju je oktobra večja gneča na nebu, kot na cestah, saj se tedaj v roje zbirajo živopisani baloni zbrani iz celega sveta, ki se nad mesto privalijo čez reko Rio Grande enkrat na leto že vse od leta 1972. Tedaj je festival začel s skromnimi trinajstimi baloni/ekipami, a se napihnil bolj kot ameriški nepremičninski balon, saj ga vsako leto obišče tudi do tisoč balonov oziroma balonarskih ekip.

PREBERITE ŠE: Zakaj milijon in pol balonov v zraku naenkrat ni dobra ideja?

Ker scenografijo v ozadju dopolnjuje gorovje Sandia ni presenetljivo, da velja za najboj fotografiran dogodek na svetu. Poglejte si timelapse video in se prepričajte na lastne oči.

Portobello-Road-Flea-Market 7+ najboljših Vintage & Second hand sejmov, ki jih obiščite v teh evropskih prestolnicah Plovdiv, Bolgarija 10 mest, ki jih moramo obiskati v letu 2015 po izboru revije Lonely Planet bbgate Lichtgrenze: 7. novembra bo 8.000 svetlobnih balonov ponovno zgradilo berlinski zid Famadihana 9 praznikov, ki so temačnejši od noči čarovnic ·