Igrače, ki so bila nekoč top božična darila.
V zraku · buzz buzz

Vsak december v blagovnicah vlada prava norišnica. Vsi namreč mrzlično iščejo darila za svojce in prijatelje. V nadaljevanju pa si bomo pogledali, katere otroške igrače so bile nekoč pravi božični hit in so dobesedno obnorele svet. Si upaš ugibati? Namig, marsikatero imaš verjetno tudi sam/a doma.

Kdo ne pozna mavrične plastične vzmeti (Slinky)? Verjetno smo imeli nekoč to igračo, ki jo je leta 1943 po golem naključju izumil ladijski inženir Richard James, prav vsi doma. In ni edini tak primer.

PREBERITE ŠE: To so najbolj popularne igrače zadnjih 100 let

Otroških igrač, ki so nastale slučajno, postale pravi božični hit in obnorela svet, je namreč še kar nekaj. Preveri, po katerih je nekoč vladalo največje povpraševanje in so se za božič prodajale kot vroče žemljice. Si imel kakšno tudi ti doma? Katera pa je bila sicer tvoja najljubša igrača?

Nagradna igra Durex Nagradna igra: božični darilni paket Durex balet Baletnika božansko počastita 40. obletnico skladbe Bohemian Rhapsody Najdete pando? Najdete pando med snežaki? Izziv, ki je obnorel splet! PicMonkey Collage To so najpametnejši ljudje na svetu · · ·