Planet Earth II
V zraku · buzz buzz

Priljubljena BBC-jeva dokumentarna serija Planet Earth II nas tokrat popelje v zakulisje snemanja 360-stopinjskega videa na Galapaških otokih, kjer je ekipa posnela lov kač na legvane. A zahvaljujoč 360-stopinjskem videu vidimo še toliko več.

V osupljivem 360-stopinjskem videu nas David Attenborough skupaj z ekipo, ki pripravlja dokumentarno serijo Planet Earth II, popelje na eksotične Galapaške otoke v Tihem oceanu, ki jih imajo priložnost obiskati le redki srečneži. Galapaško otočje sestavlja 14 večjih otokov, 3 manjši in 107 otočkov in čeri, le pet otokov je poseljenih. Največji med njimi ima 24.000 prebivalcev. Zaradi svoje neokrnjenosti in lege so Galapaški otoki izjemna destinacija za snemanje tovrstnih oddaj o živalskem in rastlinskem svetu.

PREBERITE ŠE: Edinstveno slikanje s svetlobo po krošnjah tropskega gozda

Ta 360-stopinjski video, ki prikazuje lov kač na legvane, je pravo doživetje za vse, ki nismo imeli priložnost oditi na to eksotično pot z ekipo. Ob ogledu imamo občutek, da smo tam in prav mi sledimo tem divjim in redkim živalim. Vidimo podrobnosti, ki jih vidi ekipa in ki nam ob običajnih videoposnetkih ostanejo skrite. BBC-jev poskus snemanja čim bolj učinkovitega 360-stopinjskega videa je odlično uspel, saj je dovolj kratek, da ohrani zanimanje, je dobre kakovosti in nas ves čas drži v napetosti in želji, da raziščemo vsak kotiček posnetka. Vsekakor dober približek virtualni realnosti.


najboljši šef na svetu Najboljši šef na svetu prihaja iz Indije! Najbogatejše porno igralke Top 10: najbogatejše zvezdnice filmov za odrasle Donald Trump ko predsednik v epizodi risane TV-serije Simpsonovi. Simpsonovi že pred 16 leti Trumpa videli kot predsednika Street Art 2.0 - projekcije obrazov na krošnje dreves. Street Art 2.0 – slikanje s svetlobo po tropskem deževnem gozdu · ·