Nori drift v Južni Afriki
Utrip mesta · mobilno

Oglejte si, kako novozelandski drifter Mad Mike Whiddett z nesluteno hitrostjo z Mazdo RX-8 drsi skozi ovinke južnoafriškega prelaza Franschhoek in izziva lastno usodo. ”Ko greš na klasičnih dirkališčih predaleč in zdrsneš s steze, te pričakajo pesek, ograde in gumirani zidovi. Če zdrsneš s ceste tu …, si zaključil,” je sam opisal adrenalinsko izkušnjo, v kateri je na srečo odnesel celo kožo.

25-letni Mad Mike Whiddett, eden od najboljših dirfterjev na svetu, očitno ne pozna strahu. Kako bi si sicer drznil tako neustrašno ‘driftati’, to je drseti skozi ovinke, kjer ni prostora za napake, saj je takoj za njimi prepad? Aja, pozabili smo omeniti še en pomemben detajl. Po prelazu Franschhoek, ki se nahaja v Južni Afriki, je namreč svojo Mazdo RX-8 gnal tudi 240 km/h!

PREBERITE ŠE: Gymkhana 9 – Ken Block tokrat trpinči Forda Focusa RS RX

Je Novozelandec prismojen, da je izzival lastno usodo na 15-kilometrskem odseku, kjer je hitrost sicer omejena na 60 km/h? To presodite sami, vsekakor pa je dodobra prismodil gume svojega dirkalnika – Mazda RX-8, ki jo poganja Wanklov rotacijski motor z 800 KM – na tej nori in adrenalina polni vožnji, kjer pa ne manjka niti komičnih vložkov.

Nori drift v Južni AfrikiOdpri galerijo

Električno gorsko kolo Bultaco Brinco Bultaco Brinco – električno gorsko kolo, ki prekaša ‘kroske’ SCG_003S_Street_01 SCG003S – cestna različica zmagovalca 24 ur Nürburgringa Novi BMW serije 5 Novi BMW serije 5 (2017) je vse, kar pričakujete, in še več BMW Motorrad Vision Next 100 BMW Motorrad Vision Next 100: motocikel, ki čelado pošilja na smetišče zgodovine · · · ·