Fotografski triki
V zraku · buzz buzz

Fotografska oprema je draga, toda na srečo obstajajo številni fotografski triki, s katerimi lahko s pomočjo vsakdanjih predmetov ustvarite enak učinek kot z opremo, za katero bi sicer odšteli celo premoženje. Po vsej verjetno ste slišali že za mnoge fotografske trike, a vedno je prostor za nove, s katerimi lahko na domiseln način popestrite in izboljšate svojo fotografijo. Te je z nami delil Peter McKinnon.

Če nimate denarja za drago fotografsko opremo in dodatke, se morate pač znajti. Ozrite se okoli sebe. Vidite kaj, kar bi lahko uporabili za doseganje posebnih učinkov? Verjetno ne, a po ogledu tega videa temu ne bo več tako, saj boste spoznali, da se draga fotografska oprema pravzaprav valja okoli vas.

PREBERITE ŠE: Od F1 do F12: triki funkcijskih tipk, zaradi katerih boste prihranili čas

Očala, pas, nož, Labela, vse to so predmeti, s katerimi lahko ustvarite zares edinstvene posnetke in to brez poznejše obdelave v Photoshopu, kaj šele namenske opreme. Nasveti fotografa Petra McKinnona, kako stvari, ki nas obkrožajo, spremeniti v vrhunsko fotografsko opremo, so dokaz, da ni vse v dragi opremi. Kajti tako kot vrhunsko fotografijo posname dober fotograf in ne dober fotoaparat, ščepec kreativnosti iz vsakdanjih predmetov naredi vrhunske fotografske pripomočke.


KOMPLIMENT Ta ganljiv video vas bo opomnil na moč komplimenta sisters2 Kaj smo Slovenci najpogosteje kupovali v letu 2016? Samsung Indija Ta oglas za Samsung je že milijone ganil do solz – tudi tebe bo! Osupljiva dejstva o času, ki niso splošno znana · · · ·