14_wade-robson-meets-mj-first-time
Kulturni izbor · film · Kulturni izbor · glasba

Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoletni odnos z dečkoma, starima 7 in 10 let. Zdaj, ko jih imata blizu 30, se spominjata spolnega nadlegovanja in svojega poznejšega soočenja z mučnimi dogodki. Premiera dokumentarnega filma Odhod iz Neverlanda (Leaving Neverland) na HBO GO v celoti na voljo od 8. marca, na HBO kanalu pa bo 1. del predvajan 10. aprila ob 20.00, 2. del pa 11. aprila ob istem času.

Dvodelni dokumentarni film Odhod iz Neverlanda (Leaving Neverland) preiskuje dve ločeni, a hkrati vzporedni zgodbi dveh fantov, ki sta se spoprijateljila z Michaelom Jacksonom. James Jimmy Safechuck je imel takrat 10 let, Wade Robson pa 7. Ko je bila kariera kralja popa na vrhuncu, sta bila skupaj s svojima družinama povabljena v njegov magični svet, ki je vse prevzel.

Skozi težke intervjuje z Jamesom, ki ima sedaj 37 let in Wadeom, ki ima 41 let, kot tudi njunima mamama, ženama, brati in sestrami, dokumentarec gradi podobo o nenehnem zlorabljanju in raziskuje zapletene občutke, ki so oba moška pripeljali do soočenja s svojimi izkušnjami v otroštvu, ko sta tudi sama postala starša.

Dokumentarec je nedavno doživel svetovno premiero na festivalu Sundance, in sicer v kategoriji Special Events. Prve pohvale kritikov so objavljene v časopisu Rolling Stone, ki je dokumentarec opisal kot “zelo naporen za gledanje, še težji za ignoriranje in nemogoč za pozabo… portret poguma”, Hollywood Reporter je za film napisal, da je “vznemirjujoč, zapleten in žalosten”, Variety pa je poudaril, da je to “uničujoče močno in prepričljivo pričanje”.


s8-trailer-1920 Igra prestolov, 8. sezona: vse, kar morate vedeti To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče freddie mercury in mary austin 20+ fotografij Freddieja Mercuryja in njegove prve in edine ljubezni, Mary Austin Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha · ·