Poročna obleka skozi čas
Utrip mesta · moda · ženska moda

Večina ženska sanja o poroki in poročni obleki. Verjetno je ni ženske, ki si sebe kdaj ni predstavljala v snežno beli obleki v kateri hodi proti oltarju, kjer jo čaka princ na belem konju. Okej, morda v tem sanjarjenju ni bilo oltarja, a poročna obleka je bila definitivno. Te zanima o kakšnih oblekah so ženske sanjale nekoč? Zate imamo zadnjih 100 let poročne mode strnjenih v tri minute.

Poročna obleka ima za sabo ne samo dolge vlečke (mimogrede, te so postale tradicionalne okoli leta 1500) ampak tudi dolgo zgodovino. Prva je bila omenjena že leta 1406, nosila pa naj bi jo princesa Philippa, hči kralja Henrika IV. Sprva so bile namenjene le najpremožnejšim, v zadnjem stoletju pa so postale sestavni del večine poroke. Večinoma je šlo za obleke, ki so bile namenjene le eni nošnji, kar se je v zadnjih desetletjih nekoliko spremenilo, zadnja leta pa je ta trend zopet v porastu in si dekleta za nepozabni dan izbirajo enkratne poročne obleke.

PREBERITE ŠE: 100 let moške kopalna mode ali moške kopalke skozi zgodovino

V zgodnjem posnetku preveri, kako se je poročna obleka spreminjala v zadnjih 100 letih.

PicMonkey Collage Barve in stili manikure ženskih nohtov za jesen 2015 PicMonkey Collage Ženske pričeske: smernice za jesen 2015 Chanelovi ikonski čevlji Chanel – video kampanja v čast ikonskim ženskim čevljem 8-in-1 Evolution Bra je najbolj vsestranski modrček na svetu. Zakaj je 8-in-1 Evolution Bra dejansko edini modrček, ki ga potrebuješ? · ·