Facebook statusi v resničnem življenju
V zraku · buzz buzz

Verjetno imate vsi prijatelje, ki vam parajo živce s svojimi statusi na Facebooku s katerimi na družbenem omrežju obupno iščejo samopotrditev oziroma svojih pet minut slave. Verjetno imate zato tudi skupino prijateljev, ki ste jim nehali slediti. Ker so tako zelo nadležni. A meja med spletom in resničnim življenjem se medtem vse bolj briše, zato se je komedijant Jason Horton vprašal, kaj bi se zgodilo, če bi ljudje govorilo kot njihovi Facebook statusi? In nastali so dialogi iz alternativne stvarnosti, ki vas bodo zmrazili.

Facebook je kraj, ki mrgoli s posamezniki, ki so prepričani, da morajo na njem objaviti vsako malenkost iz svojega življenja, najsi bo to nekaj kar se jim je/bo zgodilo ali zgolj misel, ki se jim je tisti hip utrnila. Večina se pri tem sploh ne zaveda, kako butasto in obupano pri tem izpade. Morda pa jih spametuje video posnetek komika Jasona Hortona, ki si je zamislil alternativni svet v katerem ljudje med seboj komunicirajo v ‘Facebook status’ maniri (seveda ta način komunikacije pritiče tudi drugim družbenim omrežjem.

Pasivno agresivni pristop, prazno moraliziranje, govorjenje tja v en dan, nepovezani vsebine, izbruhi veselja in žalosti. Ne, to ni psihiatrov opis pacienta, pač pa nekoga, ki govori ‘Facebook status’ jezik.

PREBERITE ŠE: Facebook: kako se znebiti odvisnosti?

Namen parodije Jasona Hortona ni norčevanje, ampak nam ta komik zgolj nastavlja ogledalo, s čimer želi, da bi ljudje opustili to neumno kulturo obnašanja.

cover-cityjob #CityJob – Si odprte in kreativne glave ter znaš vodit projekte? #projektnivodja cover-pametna-pametni-hobiji Znanstveniki pravijo, da nas bo teh sedem hobijev naredilo pametnejše! shutterstock_518499061 To je tisto, kar moške najbolj razočara v postelji Nor spust Slovenca po jezu s kolesom Nor spust Slovenca s kolesom po 60-metrskem jezu, zaradi katerega boste imeli srce v hlačah