cover-kletvice
V zraku · buzz buzz

Neznanje jezika je lahko velika prepreka in verjetno nismo edini, ki smo se kdaj spraševali ali se nam je domačin smehljal ali nam je v resnici namenil psovke. Ta video posnetek vam zna biti pri reševanju tovrstnih ugank v pomoč. Kako ljudje psujejo po svetu hkrati veliko razkrije o sami kulturi države. V Adis Abebi (Etiopija) je tako žalitev povsem ”nedolžna” beseda trakulja, v Šanghaju pa manipulativne in dvolične ženske ozmerjajo z ”zelenočajno” pesjanko.

V Sloveniji je nedavna raziskava najstnika pokazala, da so v šolah trenutno v obtoku žaljivke kot so kretenoid, da bi te pobrala ebola, svinja bradavičarska, oplodi se sam, vrati konju zube, šipšanone, ipd. Poleg aktualnih pa so na zalogi vedno ”zimzeleni” debil, opica, naj ti ohrovt zgnije, govedo neotesano, prasec, gnoj in še bi lahko naštevali.

PREBERITE ŠE: Dear Fat People: Nicole Arbor želela izpasti smešno, toda namesto tega razjezila veliko ljudi

Slovenci pa nismo edini, ki imamo celo paleto izvirnih in sočnih kletvic in psovk. Vsaka kultura je razvila svoje in če jih želite dodati v svoj vokabular, si oglejte zgornji video posnetek, ki je prava mala šola iz tega, kako ljudje preklinjajo in psujejo v različnih jezikih.


iStock_000062538524_Full Na smrt smešne ”motivacijske” misli za pesimiste p031l05h Velike nogometne ekipe nesebično pomagajo reševati krizo z begunci Parada cvetja na Nizozemskem v čast Van Goghu Največja parada cvetja na svetu z gromozanskimi cvetličnimi skulpturami počastila Van Gogha Einsteinova uganka ‘Kdo ima ribo?’ je Einsteinova uganka, ki jo znata rešiti samo 2 odstotka ljudi!