Mount Everest iz helikopterja.
Utrip mesta · destinacija

Bi radi videli Mount Everest, najvišjo goro na svetu, brez, da bi vam bilo zato treba zato storiti en sam korak? Zahvaljujoč helikopterskemu posnetku ekipe Teton Gravity Research, ki nas popelje iz višine Pokljuke, točneje iz Katmanduja (Nepal), ki leži na 1400 mnv, vse do višine 8848 metrov, je to zdaj mogoče. Tako tudi vrh ”strehe sveta” lahko občudujemo iz udobja domačega naslonjača.

Pred vami so prvi HD posnetki vrha Mount Everesta iz zraka. Ekipa Teton Gravity Research je namreč v kamero ujela vso mogočnost najvišje gore na svetu, s tem, ko nas je s helikopterjem popeljala na kar 7-kilometrsko vzpenjaje proti vrhu.

PREBERITE ŠE: Valerij Rozov izvedel prvi BASE skok z najvišje afriške gore Kilimandžaro

Za vrhunsko sliko je najbolj zaslužen napredni žiroskopski stabilizatorski sistem za kamere, zato pozor! Vzelo vam bo sapo, a ne zato, ker bi bil zrak tako redek, kot na očaku Himalaje, ampak zato, ker so prizori tako osupljivi.

Hotel Kazbek, Dubrovnik, Hrvaška Najboljši luksuzni hoteli na Hrvaškem 2015 shutterstock_655368661 10+ idej za odličen enodnevni izlet na morje Nova Zelandija Nova Zelandija – zakaj jo moraš nujno obiskati 3042588-slide-s-3-these-before-and-after-shots-show-how-columbiaglacier1920x1200 2 NASA: fotografije, ki dokazujejo, kako hitro se spreminja naš planet