cover-kimi
Utrip mesta · mobilno

Vsi vemo, da so Finci izjemno resni ljudje. To pregovorno velja tudi za Kimija Räikkönena, ki ga kamera nikoli ne ujame z nasmehom na ustih. Tokrat je vse drugače in končno imamo dokaz, da se ledeni Finec zna smejati.

Kljub nedavnemu neuspehu na Veliki nagradi Italije to nedeljo, pa sta se Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel zagotovo zabavala ob obisku Italije. Obiskala sta namreč testno stezo Balocco, ki je dom znamke Alfa Romeo.

In to ni pomenilo nič drugega kot izjemno zabavo s tremi rdečimi Giulijami Quadrifoglio. Ker Giulio poganja Ferrarijev 2,9-litrski motor s šestimi valji, ki zmore 505 italijanskih konjev (377 kilovatov), ki jih prenaša na zadnji par koles z izjemno osemstopenjsko avtomatiko. To pomeni, da je Kimi preizkusil pospeške od 0 do 100 km/h v dobrih 3,9 sekunde in se pri tem tudi nasmehnil.

Bravo, Kimi!


2018-seat-leon-cupra-r SEAT Leon Cupra R: to je najbolj strupen Leon s 310 konji 1000-500-citymagazine-cover Ariel Hipercar: 1189-konjska električna zverina 1000-500-citymagazine-cover S-Works McLaren Roubaix: dih jemajoče kolo Hartman Livingstone 24 Hartman Livingstone 24: retro jahta v sodobnem duhu