radinn-electric-wakeboard-1
Utrip mesta · šport · V zraku · tehnologija

Začetki ”wakeboardinga” segajo v drugo polovico 90. let in vse od takrat to adrenalinsko aktivnost, ki je zmes smučanja in deskanja na vodi, muči ena lastnost- za uporabo potrebuje gliser, ki jo vleče. A zahvaljujoč podjetnima Švedoma imamo danes na voljo ”samozadostno” vodno desko Raddin na jet pogon, ki jih bo pustila na obali.

Raddin ”wakeboard” je vodna deska (z vezmi) na električni pogon, kar pomeni, da deskar za trike in uživancijo na vodni gladini ne potrebuje zunanjega vira moči (vleke), pač pa le brezžični upravljavec, ki pošilja ukaze internemu reaktivnemu (jet) pogonu iz lahkih litijskih baterij, ki so skrite za karbonsko (ogljikova vlakna) lupino.

PREBERITE ŠE: Olaf – skiro in pol slovenskega porekla na Kickstarterju

”Wakeboarding” s čolni na motor pa ne samo omejuje uporabo, je tudi trn v peti okolju, zato je na popularnosti začel dobivati t.i. žičnični oziroma ”ski lift/cable wakeboarding”, ki posnema vožnjo z jajčki oz. sidri pri smučanju, seveda z dodatkom enormne doze adrenalina. Z Raddinom, ki je primeren tako za slano kot sladko vodo, pa se stopnja užitka dviguje še na višjo raven, saj omogoča popolno svobodo. Kdo še rabi veter ali valove za deskanje na vodi?


Caroline Wozniacki 10 najlepših tenisačic sveta zoran-dragic Zoran Dragić k bratu Goranu v NBA ekipo Phoenix Suns drs4 Hala Tivoli – rekreativno drsanje štartalo z novo sezono V turnirju se je med seboj spopadlo pet francoskih ekip, katerim se je pridružil tudi Zidane. Adidas – nogometaši so se spopadli sredi amfiteatra ·