Range Rover Sport
Utrip mesta · mobilno

Terensko vozilo Ranger Rover ustavi le redkokaj, če sploh kaj. Kos je domala vsakemu, še tako težkemu izzivu. A papir prenese vse, zato je voznik kaskader Ben Collins – prvi Stig iz oddaje Top Gear – obljube avtomobila Ranger Rover Sport preizkusil v praksi. In ne bi si mogel zbrati težjega terena. S terencem se je namreč spustil tudi po smukaški progi v švicarskem Mürrenu, enem najbolj slikovitih smučarskih središč, kjer se nahaja Wengen, na katerem potekata spektakularna smukaška preizkušnja na progi Lauberhorn ter tako na najboljši možen način demonstriral neverjetne zmožnosti vozila.

Kako s smučarsko progo Lauberhorn v švicarskem Mürrenu opravijo alpski smučarji, veste, ne veste pa, kako se z njo spopada terensko vozilo Ranger Rover Sport (5-litrski motor V8).

Britanski dirkač in kaskader Ben Collins (bivši Stig) je moral opraviti s 14,9 kilometra dolgo progo s 75-stopinjskimi nakloni in višinsko razliko 2170 metrov, 60 odstotkov terena na spustu pa je bilo prekritega z ledom, grobim kamenjem, skalami, blatom, travo, gruščem in uničenim asfaltom. Da je progo prevozil v 21 minutah in 36 sekundah, je moral po tako neugodnem terenu drveti s hitrostjo do 155 km/h, tudi na mestih, kjer bi šli sami ‘kot po jajcih’ ali sploh ne.

PREBERITE ŠE: Novi Land Rover Discovery (2017): najboljši družinski SUV?

Collins je na koncu priznal, da je bila to ena od najtežjih preizkušenj v njegovem življenju. Nekaj podobnega za wengenski smuk pravijo tudi fantje. Smuk na progi Lauberhorn je z več kot štirimi kilometri najdaljši na svetu.

Galerija – Range Rover Sport v slogu smukačev:

Range Rover SportOdpri galerijo

Vespa Elettrica (Foto: Vespa) Vespa Elettrica: prvi Vespin električni skuter je čudovit Kolesarski plašč Nexo Tires in Ever Tires Kolesarski plašč Ever Tires in Nexo Tires – poslovite se od predrtih zračnic Kia Sorento Ski Gondola Kia Sorento Ski Gondola – terenec, ki pride na vrh vsakega smučišča Raheem Sterling in vsi njegovi avtomobili. Drug luksuzni avto za vsak dan v tednu – ta nogometaš zna uživati življenje · · · · ·