Babanine palačinke iz dveh sestavin
Utrip mesta · kulinarika · recepti

100-odstotno Bananine palačinke so palačinke brez moke in mleka. So tudi brez glutena, brez dodanega sladkorja, nizkokalorične in kot take idealne za zdrav in hitro pripravljen zajtrk. Poleg enostavnosti priprave pa imajo še eno dobro lastnost. Ko bo iz kuhinje zadišalo po teh slastnih palačinkah, se bodo tudi največji zaspanci prikobacali iz postelje.

Za pripravo 100-odstotno naravnih bananinih palačink potrebujemo zgolj dve sestavini. Ker ne vsebujejo ne mleka in ne moke so idealne za vse, ki ste na dieti, ki ste alergični na gluten in mlečne izdelke, tiste, ki bi radi imeli obrok z visoko vsebnostjo beljakovin, zaradi otročje lahke priprave pa tudi za vse tiste, ki niste ljubitelji kuhanja.

PREBERITE ŠE: Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet

Sestavine za bananine palačinke:

  • ena banana
  • dve jajci

Priprava bananinih palačink:

Sadež olupimo, narežemo na kolobarje in jih stresemo v skledo. Dodamo dve jajci. Vsebino dobro premešamo, da dobimo enotno zmes (lahko ostane tudi nekaj koščkov banane, a ne preveč). Na ponvi rahlo segrejemo kokosovo mast (ker je pač bolj zdrava kot običajno olje) in nato z zajemalko polagamo maso na segreto maščobo. Ko se ob robu palačinke obarvajo in na spodnji strani zapečejo, jih obrnemo in vajo ponovimo še na drugi strani. In to je to! Ne vemo za vas, a mi bi jih namazali z Viki kremo, ampak potem bi izničili vse tisto o zdravem zajtrku. Oh ja.

Recept za sladico japonski sufle Recept: Japonski sufle, ki je obnorel svet PicMonkey Collagebine1 Recept: Vroča čokolada s kardamomom – Gorenje & chef Bine Volčič Posodice za sladoled Recept: barvite posodice za sladoled, ki jih lahko pojemo Gin & tonic lučke Recept: gin & tonic kumarične lučke · ·