Kako pripraviti kapučino
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kapučino je ena izmed najbolj priljubljenih oblik kave, najraje pa ga imajo tisti, ki v pitju kave preprosto uživajo in si ne morejo predstavljati, da bi se dan začel brez nje. Najboljši je tisti v lokalu, še boljši tisti v Italiji, a od zdaj boste lahko vrhunski kapučino pripravili tudi sami doma. Predstavljamo vam namreč recept za kapučino izpod prstov svetovnega prvaka med baristi.

Kapučino, le kdo ga ne obožuje? A le redkokdo ga zna pripraviti. Razmerja pri kapučinu so sicer znana. Ena tretjina kave, ena mleka in ena mlečne kreme. Pena mora imeti mehurčke in sijaj ter mora zavzemati nekje četrtino vsebine. Značilen vonj, tekstura in okus kapučina je zaradi mleka blag in zmehčan. Toda to je zgolj teorija; kako se pripravi vrhunski kapučino, naj vam razloži mojster priprave kave Michael Phillips.

PREBERITE ŠE: Kava za bogove – narejena iz kave in sendvič sladoleda


Čokoladne bobi palčke Recept: čokoladne bobi palčke Vroča čokolada na palčki Recept: vroča čokolada na palčki Tradicionalni angleški božični puding Recept: imeniten božični puding, poslastica za oči in usta Umešana jajca kot jih še niste jedli! Recept: kako izboljšati umešana jajca, da bodo kot v hotelu · · ·