Rekordni zeleni val
V zraku · buzz buzz

Prav posebno zadovoljstvo je, ko na kateri izmed mestnih vpadnic naletimo na zeleni val. A takšnega, kot ga je ”pojahal” Noah Forman, vam ne bo uspelo nikoli v življenju. Naletel je namreč na kar 240 zelenih semaforjev zapored!

Zeleni val pomeni, da na nekaj zaporednih križiščih ujamemo zeleno luč na semaforju. Za to, da naletimo na takšen fenomen, se mora poklopiti kar nekaj dejavnikov. Hitrost prometa, prepustnost križišč, število vozil na cesti itd. Še največ možnosti imamo kakopak ponoči, ko so ceste prazne, in če na dotičnem cestnem odseku sploh obstaja koordinirano delovanje semaforjev.

PREBERITE ŠE: Avtocikel Vaderhall Venice – mini raketa na treh kolesih

Izjemen podvig je uspel nekdanjemu taksistu, Noahu Formanu, ki je naletel kar na 240 zelenih luči zapored. To mu je uspelo na Manhattnu v New Yorku, vse skupaj pa je v dokaz tudi posnel. Kakšen je dejanski rekord, ni znano, za zdaj pa se še nihče ni javil, ki bi mu uspelo dokazati, da je ”zajahal” še daljši zeleni val.

Najbolj popularne blagovne znamke 2016 Top 10 – najpopularnejše blagovne znamke 2016 Viski namesto denarja. Bo Češka namesto dežela piva po novem dežela ruma? BeFunky Collage Zvezdniki ob boku sester in bratov, za katere sploh nismo vedeli, da jih imajo Košarkarice Duka pokrivale napačno stran igrišča Branile so napačno stran košarkarskega igrišča ·