watch-the-teaser-for-the-renault-sport-r-s-01
Utrip mesta · mobilno

Renault je objavil prve uradne podatke za 27. avgust napovedano razkritje novega dirkalnega avtomobila, ki bo prihodnje leto tekmoval v okviru svetovnega Renault championship prvenstva. Francozi so športnika križali z imenom Renault R.S. 01 (po športni diviziji, ki je odgovorna za vse športno nastrojene modele znamke Renault).

Renault R.S. 01 bo javnosti prvič predstavljen konec avgusta na Moskovskem salonu, za zdaj pa je znano da bo zgrajen okoli karbonskega monokok okvirja, za pogon pa bo skrbel nissanov motor iz družine NISMO (njihova športna divizja), ki bo razvijal moč okoli 500 KM. Za prenos moči bo skrbel sekvečni menjalnik znamke Sadev, suha teža vozila pa naj bi znašala okoli vsega 1.100 kilogramov.

V uvodu omenjeno tekmovanje z R.S 01 v glavni vlogi, naj bi se pričelo aprila prihodnje leto, ko se bo v nekaj mesecih odvilo devet dirk za svetovno prvenstvo Renaulta.

new-cover Hennessey venom F5 – strupen monstrum z novo zunanjo podobo cover Ročno izdelana električna kolesa Oto, ki izgledajo kot motorji iz sredine prejšnjega stoletja BMW-M235i-drift-mob-show-10 Epski “driftmob” z BMWji M235i v Cape Townu bmw-designworksusa-solar-carport-concept_100466360_l Najbolj zelen nadstrešek na svetu, bo gostil BMW-jeva električna vozila