Rimac in Butatti v lLoveniji
Utrip mesta · mobilno

Krško dirkališče Raceland je imelo te dni eminentno družbo. Na obisk sta prišla superšportnika Bugatti Veyron in hrvaški Rimac Concept One, ki se tu počuti praktično doma, saj prihaja iz bližnje Svete Nedelje pri Zagrebu. 1050-metrski krog je bil idealen poligon za testiranje zmožnosti najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu in hrvaškega električnega stroja, ki velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu.

Po preganjanju na Jadranski magistrali sta električno gnani Rimac Concept One in bencinski Bugatti Veyron mišice napenjala še na krškem dirkališču Raceland, kjer avtomobile testirajo številna slovenska avtomoto uredništva. Tokrat sta zverini šofirala Miro Zrnčevič, razvojnik iz tovarne Rimac Automobili, in njen testni voznik ter Anglež William Herbert (grof Pelbroke), oče šova Wilton Classic & Supercar.

PREBERITE ŠE: Na Jadranski magistrali dirkala hrvaški Rimac Concept One in Bugatti Veyron

Na tehnično zahtevni stezi se je Rimac Concept One izkazal z izjemno vodljivostjo, Anglež pa je bil navdušen celo nad zvokom električne zverine. Za drsenje in bliskovite pospeške je poskrbel izkoristek takojšnjega navora in vektorsko razporejanje navora štirih individualnih elektromotorjev.


Novi Lexus LS (2017) Novi Lexus LS (2017) – LS teče peti krog Nissan Vmotion Nissan Vmotion – limuzina iz prihodnosti Novi Jaguar F-Type (2017) Novi Jaguar F-Type – ljubljenec ljubiteljev dvosedov dobil novega člana Honda neuV Honda nueV je prvi avto, ki ima čustva in dela za vas · · · ·