Screen Shot 2014-08-12 at 13.51.06
V zraku · buzz buzz

Poletje je kot naročeno za sadje. S svojo sočnostjo in svežino je naravna klimatska naprava za naša razgreta in dehidrirana telesa. In, če k temu dodamo še dejstvo, da skrbi za naše zdravje in videz, na jedilniku enostavno ne sme manjkati. A čeravno poznamo sadje do obisti oz. do pešk/e, pa to še ne pomeni, da ga znamo pravilno uživati. Pa tu ne mislim kdaj, ampak predvsem kako.

Znano je, da je treba sadje uživati na prazen želodec, raje kot predjed in ne kot sladico, saj v kombinaciji z drugo hrano rado razdraži želodec. A sadje kot tako ne razdraži samo želodca, včasih nas razdraži tudi psihično, ko mu odstranjujemo lupino, peške, peclje in smo na koncu z živci, ker je na pultu kot bi nekdo nanj vrgel bombo.

PREBERITE ŠE: Osvežilni vitaminski napitki, ki nam vrnejo energijo po vadbi

In čeprav je sadje z nami že od pamtiveka in bi človek mislil, da smo ga slekli do golega, pa še danes nismo vešči določenih prvin. Toda temu je sedaj konec. Nič več izgubljanja potrpljenja, nič več metanja stran dobršnega dela še užitnega sadeža. Čas je, da postanete mojster lupljenja kivija, pomaranče, granatnega jabolka in manga ter priprave jagod in lubenice.


GAcNG Levo ali desno: kako je biti levičar v desničarskem svetu? mag-10Collector-t_CA0-superJumbo Največji zbiralec gramofonskih plošč na svetu: brazilski magnat želi kupiti vse vinilke tega sveta hades-360-corkscrew-11 Najbolj nori vlakci smrti v Ameriki stephen-king-cover-ftr Nasveti Stephena Kinga kako postati dober pisatelj