Pametni telefon Arirang
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kar težko je verjeti, da v Severni Koreji, ki velja za verjetno najbolj hermetično zaprto državo na svetu, izdelujejo pametne telefone. Nedavno je to odkrila tudi skupina mladih turistov, ki se je navdušila nad telefonom, ki so ga opazili v rokah vodičke. Nasprotno od pričakovanj se je izkazalo, da gre za zelo zmogljiv pametni telefon, ki ima celo aplikacijo za odganjanje komarjev!

Poznavalci vedo, da v Severni Koreji nastaja doma vzgojeni pametni telefon Ariranga. Gre za telefon s sistemom Android, ki je vzniknil leta 2013. Čeprav se Severnokorejci radi pohvalijo, da gre za povsem njihov izdelek, pa ta v resnici nastaja na Kitajskem (Uniscope Communication).

PREBERITE ŠE: Pametni telefon HTC One X10 – avtonomije na pretek

Čeprav je bilo mišljeno, da uporablja derivat operacijskega sistema Android, pa se je izkazalo, da omenjeni telefon iz leta 2015 uporablja kar OS Android 4.2 (Jellybean). Na njem so začudeni turisti odkrili tudi ikono za aplikacijo Google Drive, za katero pa se je izkazalo, da je le kopija in je v resnici zgolj ikona za mapo z različnimi ohranjevalniki zaslona.

Pametni telefon HTC One X10 Pametni telefon HTC One X10 – avtonomije na pretek Najboljši pametni telefoni 2017 Top 5: najboljši pametni telefoni 2017 DIY iPhone DIY iPhone: sam je izdelal iPhone 6S, ki je enak tovarniškemu Pametni telefon Crosscall Trekker-X3 Crosscall Trekker-X3: najbolj trpežen pametni telefon na svetu ·