Intel poskrbel za svetlobni šov s 500 droni
V zraku · tehnologija

Tehnološki velikan Intel je v temi v zrak spustil 500 dronov in ustvaril veličasten svetlobni šov vreden ognjemeta. Postavil je tudi Guinnessov rekord v številu dronov v zraku istočasno. Z droni Shooting Star želi Intel ponuditi alternativo ognjemetom, saj so namenjeni izključno svetlobnim predstavam.

V promocijske namene in kot demonstracijo zmožnosti drona Shooting Star je Intel pripravil pravcati svetlobni šov s 500 droni, ki so namenjeni izključno svetlobnim predstavam. Ob tem je zrušil Guinnessov rekord v številu dronov v zraku hkrati, ki ga je imel s 100 droni v lasti že prej.

Edina zadolžitev 280-gramskega kvadrokopterja (zaradi varnosti so propelerji v kletki, tako v primeru okvare nikogar ne poškodujejo, preprečijo pa tudi nezgode, kot  je bil tista, ki se je zgodila Enrique Iglesiasu) Shooting Star je, da sveti v različnih barvah, Intel pa je razvil programsko opremo, ki omogoča, da je v zraku jata dronov in jih lahko upravlja zgolj en človek. Algoritem sam izračuna število dronov, potrebnih za svetlobno koreografijo.

PREBERITE ŠE: Adobe Project VoCo: Photoshop za zvok – program, ki omogoča manipulacije z glasom

Cena za dron za zdaj še ni znana, vsekakor pa jata Intelovih dronov predstavlja resno alternativo potratnim ognjemetom. Ste za to, da bi bili v prihodnosti za ognjemet namesto raket zadolženi droni? Hišni ljubljenčki bi bili gotovo takoj za.

Galerija – svetlobni šov z droni Shooting Star:

Odpri galerijo

Tehnološko razstrupljanje Digitalna rehabilitacija: družina se je za en teden povsem odpovedala digitalni tehnologiji Adobe VoCo Adobe Project VoCo: Photoshop za zvok – program, ki omogoča manipulacije z glasom Facebook Gameroom Facebook Gameroom – igričarska platforma po vzoru Steama android harry potter triki Pametni telefon lahko zdaj upravljate s čarovniškimi uroki Harryja Potterja! · · · ·