Si lahko pogledate ta video brez zehanja?
V zraku · buzz buzz

Zakaj zehamo? To vprašanje bega znanstvenike že od nekdaj, a do dokončnega odgovora se jim še ni uspelo dokopati. Prav tako jim še ni uspelo natančno potrditi, zakaj zehamo, ko opazujemo človeka, ki zeha. Najsi bo to v živo ali prek zaslona. Dejstvo pa je, da je zehanje močno nalezljivo. Zato so pri CollegeHumor posneli video, kjer vas postavljajo pred izziv. Si ga lahko ogledate, brez da bi vmes zazehali?

Zehanje je precej skrivnosten pojav, zaradi katerega si znanstveniki belijo glave že odkar pomnimo. Zehamo vsi, ne le ljudje, tudi živali. Ves dan, a najpogosteje pred in po spanju. Ena teorija pravi, da si s tem hladimo možgane, medtem pa je že padla teorija, da zehamo zato, ker organizmu primanjkuje kisika. Teorija gor, teorija dol, dejstvo je, da znanost še vedno tava v temi in da pravega razloga zehanja še ne poznamo, čeprav bi večina nas laikov (upravičeno) dejala, da zehamo, kadar smo utrujeni, zaspani ali zdolgočaseni. A tudi to ni dokazano, čeravno se zdi, da drži kot pribito.

PREBERITE ŠE: Je 6 ur spanca dovolj? Možgani pravijo, da ne!

Z zagotovostjo vemo le to, da je zehanje močno nalezljivo (samo pomislite, kolikokrat se že zalotili, da zehate, potem, ko ste pri tem ujela nekoga drugega) in to boste še enkrat več spoznali v video posnetku s strani CollegeHumorja, v katerem vas gostitelj izziva, da si ga ogledate brez, da bi vmes enkrat zazehali. Sprejmete izziv?


PicMonkey Collage Ryan Krasney: dekle, ki si je za svoje slikarsko platno izbralo ustnice Metanje žabic Obstaja junak, ki lahko poruši ta izjemen svetovni rekord v metanju žabic? maxresdefault Dekleta brijejo brade svojih fantov. Ste prepričani, da bi dovolili svoji, da vas obrije? Art of Cakes ali umetnine na torti Art of Cakes: torte kot umetniško platno