Restavracija Sigh
V zraku · buzz buzz

Številne restavracije po svetu se odločajo za prepoved fotografiranje hrane s telefoni. Gre za obsesijo 21. stoletja, s katero smo zasuli Instagram. Izrodila se je do te mere, da je početje postalo moteče za ostale goste, ki še niso podlegli tej ”skušnji”. Restavracija Sigh v New Yorku pa se je namesto prepovedi odločili, da v ospredje postavi prav fotografiranje hrane. Če imajo številne restavracije po novem napis ”Fotografiranje prepovedano!”, čaš da je hrana zgolj za brbončice, pa je zgodba v restavraciji Sigh ravno obratna. ”Prehranjevanje prepovedano! Hrana je le za fotografiranje.”

Pomemben element vsakega obroka je tudi njegov videz, saj prav ta pogosto pritegne ali pa odvrne. Nenazadnje jemo tudi z očmi. In gotovo je tudi vas kdaj zamikali, da bi fotografirali lepo dekoriran obrok v restavraciji. Hja, fotografiranje hrane je postalo skoraj obvezen del obiska restavracije oz. rituala pred obedovanjem, podobno kot umivanje rok ali molitev. Medtem ko so številne uporabnike s prepovedjo tovrstnega početja goste udarile po prstih, je restavracija Sigh raj za tiste, ki so obsedeni s fotografiranjem do te mere, da jih glede obroka zanima le, da bo fotografija le-tega dobro izpadla na Instagramu. V tej newyorški restavracijo zato hrano servirajo izključno za fotografiranje, medtem ko je prehranjevanje prepovedano.

PREBERITE ŠE: Foodography – poslastica za gurmane in obsedence s fotografiranjem hrane

K sreči (ali pa žal) ne gre za resnično restavracijo, ampak mokumentarec (del serije Millennials of New York)- fiktivno vsebino prikazana na dokumentaren način, ki mnoge gledalce zavede- ki se norčuje z naše obsesije s fotografiranjem hrane. Zato pa je še kako resnična izraelska restavracija in vinoteka o kateri smo pisali pred časom, ki je v sklopu projekta Foodography izdelala posebne krožnike s pomočjo katerih so fotografije hrane še bolj kakovostne.

Vojna s samolepilnimi lističi Vojna s samolepilnimi lističi z epskim zaključkom Najlepše zaročne fotografije Najlepše zaročne fotografije Sony preverjal glasbeni okus živali Mačke in psi raje poslušajo Beyoncé kot Beethovna! cover-cocta-natecaj Postani zvezda v Cockta oglasu