Bohemian Rhapsody kot film
Kulturni izbor · film · Kulturni izbor · glasba

Lani je minilo 40 let, odkar je izšla legendarna skladba skupine Queen, Bohemian Rhapsody, rock opera v malem. Pesem je bila v originalu dolga 5 minut in 55 sekund, a jo je na vztrajanje radijskih postaj Fredie Mercury skrajšal za minuto. Skladbo, ki je razdeljena na tri dele, ste gotovo slišali že stokrat in verjetno znate njeno besedilo skorajda na pamet, zagotovo pa Bohemian Rhapsody še ne poznate kot filma. Tako bi izpadla skladba Bohemian Rhapsody, če bi bila njena zgodba podlaga za film in bi njeno besedilo jemali dobesedno.

Skladbo Bohemian Rhapsody je napisal pevec skupine Queen Freddie Mercury in je bila prvotno objavljena leta 1975 na albumu A Night at the Opera.

Sestavljena je iz šestih delov, in sicer uvoda, balade, kitarskega sola, opere, rocka in zaključka. Je brez refrena, del pesmi pa je celo brez glasbene spremljave.

PREBERITE ŠE: Baletnika božansko počastita 40. obletnico skladbe Bohemian Rhapsody

Za sila kompleksno skladbo je skupina posnela tudi videospot – v zgolj treh urah –, doživela pa je tudi številne priredbe (glej spodaj), a takšne, kot jo je pripravila ekipa Corridor še ne. Ta je namreč skladbo predelala v film, njeno besedilo pa uporabila za scenarij.

Robbie Williams – Bohemian Rhapsody

Panic! At the Disco – Bohemian Rhapsody

Queen, Elton John in Axl Rose – Bohemian Rhapsody

Pink – Bohemian Rhapsody

Beyoncé – Bohemian Rhapsody

Kanye West – Bohemian Rhapsody

The Ten Tenors – Bohemian Rhapsody

Mapetki – Bohemian Rhapsody


Film Transformers: The Last Knight (2017) Filmski napovednik: Transformerji: Zadnji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017) Ruski film Attraction (2017) Filmski napovednik: Prityazhenie (Attraction, 2017) Kako bi se razpletli znameniti filmi, če bi nastali v dobi pametnih telefonov? Kako bi se razpletli znameniti filmi, če bi takrat obstajali pametni telefoni NAJBOLJŠI FILMI 2016 Najboljši filmi 2016 po izboru uredništva · · · ·