Dunking Devils
V zraku · buzz buzz

Svetovno uveljavljena slovenska akrobatska skupina Dunking Devils še naprej navdušuje. Nedavno so naznanili, da bodo za mednarodno medijsko hišo Jukin Media snemali TV serijo Fly Guys, zdaj pa so postali tudi nosilci Guinnessovega rekorda. Postavili so rekord v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš.

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils ne pozna predaha. Zdaj se je vpisala še v Guinnessovo knjigo rekordov. Postavili so rekord v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš. Ta pripada Maksu Veselku, enemu od stalnih članov Dunking Devilsov. Ta je salto z zabijanjem izvedel kar 3,55 metra visoko, s čimer je pet let star rekord (2012) izboljšal za pet centimetrov.

PREBERITE ŠE: Slovenci Dunking Devils tokrat v zabijali na drvečem vlaku!

Rekordna znamka je do zdaj pripadala ameriški ekipi Milwaukee Bucks. Dunking Devils so rekord zrušili že decembra 2016, zdaj pa je bil tudi uradno priznan. Vse skupaj se je odvilo na Cipru, kjer so poskus izvedli pred občinstvom in uradnim sodnikom. Maksu je s salto uspelo preskočiti 3,55 metra, kar je 5 centimetrov višje od prejšnjih nosilcev rekorda. ”Že dolgo časa smo z ekipo razmišljali o tem rekordu. Trenirati smo začeli veliko pred samim podiranjem rekorda na Cipru, v treninge pa je bila vpletena cela ekipa Dunking Devils. Treba je bilo namreč natančno izmeriti višino vrvi, ki jo je bilo treba preskočiti, postaviti ostalo opremo, optimizirati preskakovanje … Ponosen sem na to, da sem bil del našega prvega podiranja rekorda. Zdaj gremo naprej, planiramo namreč podreti še kakšnega. Naslednje bo na vrsti največje število salt z zabijanjem v 30 sekundah – ciljamo na 19,” je zgodbo iz ozadja razkril novopečeni rekorder Maks Veselko.

Galerija – postavljanje rekorda:

Dunking DevilsOdpri galerijo
What Is Sexy 2017 What Is Sexy 2017: Kaj je seksi po mnenju Victoria’s Secret? Tedaj še 'samo' nepremičninski mogotec Donald Trump je leta 1989 dobil namizno igro, ki je temeljila na nepremičninskem mešetarjenju. Museum of Failure: muzej polomij, ki časti človeško ustvarjalnost z motorjem potuje sama Bivši fant ji je rekel, da ne zmore … zdaj po svetu z motorjem potuje sama 980x (3) Briljantne optične iluzije ljudi navdihujejo, da posvojijo hišnega ljubljenčka · · · · ·