thepogovor
V zraku · buzz buzz

Ko starši otroku prvič pripovedujejo o seksu, jim je vsaj tako, če ne še bolj nerodno kot otroku. Zato iščejo številne metafore, kot so štorklje, ptički in čebelice, da bi zadevo opisali kar najbolj nazorno a se istočasno izognili ”občutljivim” izrazom ob katerih eni in drugi zardevajo. A slej ko prej pride dan, ko je treba reči bobu bob. Poglejte, kako tedaj odreagirajo otroci.

O spolnosti se je treba z otroki pogovarjati odkrito, tako kot pri ostalih temah. Vprašanje od kje pridejo otroci, kako nastanejo in kaj je seks, namreč zastavi vsak otrok, na starših pa je, da so oni tisti, ki jim predstavijo svet spolnosti, ne da jih o tem prej poduči ”ulica”, televizija ali internet.

PREBERITE ŠE: Golota in #fastfood v pravem pomenu besede – #foodporn

Se spomnite svojega prvega pogovora o seksu ali ste morda zadevo prvič pobližje spoznali pri spolni vzgoji na kakšen sistematskem pregledu? In ste se tudi vi kremžili, zvijali, hudomušno smejali, zavijali z očmi in zardevali, kot otroci na posnetku?


zmeda Drobne stvari, ki nas blazno znervirajo PicMonkey Collage Izjemne “selfie stick” fotografije, zaradi katerih bomo hoteli potovati Ensaio-Retrata-Os-Amantes-De-Gatos-3 Fotografije norih ljubiteljev (zbirateljev) mačk karikatura Charlie Hebdo: karikature kot odgovor na napad v Parizu ·