Sommelier za vodo
Utrip mesta · kulinarika

Sommelier je poklic, ki ga običajno povezujemo z vinom. Pa ste vedeli, da obstaja tudi sommelier za vodo?! In kaj ta izprašani strokovnjak počne? Isto kot počno sommelierji za vino. V restavracijah gostom svetuje katera vrsta vode gre h kateri jedi. Ampak saj je vsaka voda ista. No, v resnica so si tako kot vina, tudi ustekleničene vode med seboj precej različne in več o tem vam bo znal povedati edini sommelier za vodo v ZDA, Martin Riese.

Sommelier za vodo je eden zadnjih ”modnih krikov” kulinarike, poklic pa se je pojavil leta 2005 v Italiji. Tovrstni sommelierji so sposobni po okusu prepoznati različne vrste vode in gostom svetovati katero vodo naj pijejo k določeni hrani.

PREBERITE ŠE: Evian & Alexander Wang – ker je dobra voda umetnost

Morda se vam zdi, da je izbira zelo omejena, a ne pozabimo, da ob običajnih vodah obstaja tudi tista z mehurčki (mineralna voda) in ta ima lahko zelo različne količine CO2 plina in različno vsebnost in vrsto mineralov. Ob ribah tako priporočajo vodo s čim manj minerali in brez mehurčkov, k mesu mineralna voda s precej CO2 in veliko mineralnih usedlin, k testeninam vodo s prgiščem mehurčkov in k sladici vodo s sladkimi mineralnimi usedlinami. Še več pa naj vam zaupa kar Martin Riese, edini poklicni sommelier za vodo v ZDA.

Enostavna čokoladna torta Recept: slastna čokoladna torta, za katero potrebujete le dve sestavini Suši cupcakes Suši cupcakes – nov trend uživanja sušija ''Veganstvo'' proti veganstvu. Stereotipi o veganih vs. Kakšni so v resnici vegani ·