Sonyev pogled iz orlove perspektive
Utrip mesta · destinacija

Prvič na svetu se je orel belorepec, ki v Franciji velja za izumrlo vrsto že več kot 50 let, 28. septembra 2014, spustil z vrha Eifflovega stolpa in poletel čez Seno v vrtove Trocadéro.

Številčna množica ljudi z njegovim oskrbnikom Jacques Olivierjem Traversem na čelu je z navdušenjem spremljala osupljivi orlov let, ki ga je v večnost ponesla Sonyjeva aktivna videokamera Action Cam Mini HDR-AZ1, pritrjena na orlovem hrbtu.

Jacques Olivier Travers je vodja neprofitne organizacije FREEDOM, ki si prizadeva za ponovno naselitev orla belorepca v njegovo naravno okolje na območju francoskih in švicarskih Alp. Sony kot uradni sponzor zagotavlja videokamere Action CamTM, ki bodo organizaciji FREEDOM pomagali pri natančni dokumentaciji letov orlov belorepcev. S pomočjo nastalih posnetkov bodo lažje preučili navade orlov in bolje razumeli, kako pripraviti teren za njihovo ponovno naselitev.

Odpri galerijo

saddsa Google Earth: kaj vse nenavadnega se najde na digitalnem globusu Ocean-Atlas-Jason-deCaires-Taylor-Nassau-Bahamas-006-copy-1940x1293 “Ocean Atlas” na Bahamih: Največja podmorska skulptura na svetu Drago brezdelje na avstralski plaži. 10 najbolj “seksi” sosesk na svetu url Vodič – česa kot turisti običajno ne smemo početi ·