Kolesar Superman na fixiju
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

Kolesarski nasvet: najbolj aerodinamična drža na kolesu je horizontalna – v slogu Supermana –, kar je dokazal Michael Guerra, ki je s fixijem – s kolesom z eno samo prestavo, ki ima prek verige neposredno povezavo pedal na zadnje pesto – na atraktiven način obračunal s klasičnimi cestnimi kolesi.

Se spomnite, kako je Chris Froome na letošnji francoski pentlji s spektakularnim spustom oblekel rumeno majico? Michael Guerra bi si za svojo aerodinamično držo zaslužil ogrinjalo Supermana. Na cestnemu kolesu se je postavil v horizontalno držo in švignil mimo kolesarjev na specialki, kot da se ti vozijo na ponijih!

PREBERITE ŠE: Čeh s helikopterjem pristal na bencinski črpalki in dotočil gorivo

Ne, Guerra ni imel skritega kakšnega motorčka na kolesu. Vozil je fixija podjetja Dafne Fixed, ki je želelo pokazati ”moč” svojih koles brez prestav. Zato se njegova pedala tako besno vrtijo, čeravno jih ne poganja. In samo poglejte, kako spretno Guerra vpne nazaj svoje čevlje! Seveda pa je najbolj dragocena reakcija ženske, ki vozi skuter.

Naked Faces: gol si ''ful'' drugačen. Naked Faces: prepoznaš, na kateri fotografiji je oseba gola? Slana obleka iz Mrtvega morja. Slana nevesta vstala iz Mrtvega morja Jennifer Lawrence ima za sabo še eno odlično leto. Forbes 2016: In najbolje plačane igralke na svetu so … Usain Bolt in njegovi milijoni Kako Usain Bolt zapravlja svoje milijone? · ·