Tako se Američani učijo o Hrvaški
V zraku · buzz buzz

Američani pregovorno nimajo pojma o geografiji. Velikokrat so tarča posmeha s svojim nepoznavanjem držav. V oddaji Geography Now želijo to spremeniti. Nedavno so zato spoznavali našo južno sosedo. Poglejte si, kako Hrvaško vidijo Američani in kako so predstavili njeno vez s Slovenijo.

Te zanima, kako Hrvaško vidijo Američani? Ti niso ravno najboljši v poznavanju zemljepisa. Za dokaz se ni treba ozreti daleč nazaj. Nedavno je namreč CNN med poročanjem o begunski krizi v Evropi in dogajanju na slovenski meji zamešal Avstrijo z Avstralijo. A ni samo Slovenija tista, s katerimi imajo težave.

PREBERITE ŠE: Tako se ameriški diplomati na veleposlaništvu v Ljubljani učijo slovenščine!

Ali imajo v ZDA prave zemljevide ali ne, ne vemo, imajo pa poseben kanal na YouTubu (Geography Now), kjer se Američani lahko izobražujejo o posameznih državah.

Preveri, kako so Američani Američanom predstavili Hrvaško. In ne, Slovenije še niso obdelali, je pa zato skozi prizmo vstopa Hrvaške v EU omenjena kot njena soseda.

Družinske fotografije kot iz grozljivke Joshua Hoffine – družinske fotografije kot iz grozljivke Let iz Tirane v Bruselj v 8 minutah Pisarna nad oblaki: delovni dan v življenju slovenskega pilota Najbolj predrzni fotografi Fotografije, za katere so bili ljudje pripravljeni tvegati življenje Evolucija žirafe Žirafa ali slon: umetnina, ki se spreminja pred tvojimi očmi · ·