iPhone prihodnosti
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Komaj smo dočakali novi iPhone, že se pojavljajo ugibanja, kakšen bo naslednik modela iPhone7. Ker Apple še dolgo ne bo izdal, kaj nas čaka v prihodnje, so se s to mislijo poigrali pri Mashablu, kjer so nam podali svojo vizijo prihodnjih generacij modela iPhone. Letos je izginil priključek za slušalke. Kaj bo izginilo drugo leto in kaj leta 2023? Kakšen bo iPhone prihodnosti? Vse to izveste v nadaljevanju.

Komaj smo dobili novi iPhone, iPhone 7, se zdi, da vse bolj zanima, kakšen bo naslednji iPhone. iPhone namreč ni prinesel ničesar revolucionarnega. Še največ prahu je dvignila priključek za slušalke oz. manko le-tega.

PREBERITE ŠE: Kateri je boljši? iPhone 7 ali Samsung Galaxy S7: primerjava

A če je Apple z zadnjega iPhona umaknil priključek za slušalke, je bil to šele začetek deložacij strojne opreme. iPhone 7s++, ki prihaja leta 2017, bo namreč ostal brez gumba za jakost zvoka. Za glasnost bo skrbela kar digitalna asistentka Siri. Leta 2018 se nam obeta iPhone 8eye, ki bo brez mikrofona, saj bo kamera sposobna brati z vaših ustnic. iPhone 9h bo brez gumba domov, ki je pri iPhonu 7 postal občutljiv na dotik. Leta 2020 prihaja iPhone X, ki bo ostal še brez zvočnikov. iPhone X+ bo vedno prižgan in brez guma za zagon, ker kaj nam pomaga pametni telefon, če je izklopljen.

Leto 2022 bo revolucionarno, saj bo Apple z modela iPhone X+Y odstranil zaslon, kajti avdio ni omejen z ločljivostjo kot zaslon (zato pa bo omejen na slušalke, saj se bo Apple iz iPhona predhodno znebil mikrofona). A prava revolucija zares prihaja leta 2023, ko bo izšel iPhone THX-1138, iz katerega bo Apple odstranil prav vse z izjemo stekla.

Če še niste razbrali, ne gre za resnično Applovo vizijo (tudi ime na posnetku je izmišljeno), pač pa parodijo na temo iPhona, ki jo je pripravila ekipa Mashable za svoj YouTubov kanala Mashable Watercooler.


iPhone 7 vs Samsung Galaxy S7 Kateri je boljši? iPhone 7 ali Samsung Galaxy S7: primerjava Pametni telefon LG V20 Pametni telefon LG V20 je prvi Nougat Android na svetu Pametni telefon iPhone 7 iPhone 7 in iPhone 7 Plus: razgaljamo novi iPhone EISA 2016-2017 EISA 2016–2017: podeljeni evropski oskarji za pametne telefone · · · · ·