Poljubljanje po svetu
V zraku · buzz buzz

Poljub je univerzalen jezik, kljub temu pa je tradicija poljubljanja po svetu drugačna. Če v Franciji ne gre brez jezika, pa temu ni nujno tako Tajskem, kjer so pri izkazovanju ljubezni in afekcije na ta način bolj zadržani. Kaj pa v Indiji za katero antropologi menijo, da je zibelka današnjega poljub? Te zanima kako se pari poljubljajo po svetu? Prišel/prišla si na pravi naslov!

Poljub je eno najintimnejših dejanj in eno najbolj čutnih oblik dotika. Pomeni lahko marsikaj, pač odvisno od mesta dotik in kulture. Mi se bomo tokrat osredotočili na poljub na usta, ki izkazuje ljubezen. Takšen poljub ima pri človeku posebno mesto in vrednost. Sploh tisti prvi, pa poročni ‘od vekomaj za vekomaj’, pa poljub, ki ga obžalujemo,… Kako zelo pomembni so kaže dejstvo, da se s poljubi in poljubljanjem ukvarja celo znanost! Tej veji pravimo filematologija.

PREBERITE ŠE: 10 različnih stilov poljubljanja ali poljubi, ki jih ženske ne marajo

Čeprav ima poljub povsod praktično isti pomen (izkaz ljubezni), pa se ljudje po svetu poljubljamo različno (a le pri eskimskem in malajskem poljubu glavno vlogo odigra nos in ne ustnice). Ta zanima kako? Naj vas zgornji video posnetek popelje po zemeljskem obličju in razkrije, kako ustne mišice zaposlijo heteroseksualne in homoseksualne pare širom sveta. In še to. Za mednarodni dan poljubljanja velja 6. julij, ko po številnih mestih po svetu potekajo dogodki na temo poljubljanja. Sicer pa, kakršenkoli že je vaš poljub, naj bo vedno iskren.

Plutovinasti zamašek in vse njegove uporabe Za kaj vse lahko uporabimo plutovinaste zamaške za vino? Dancing with Costică Jane Long: Domiselno obarvane in na poseben način oživete stare fotografije Luksuzni hotel za mačke The Ings Luxury Cat Hotel The Ings Luxury Cat Hotel: luksuzni hotel za mačke v Angliji Umetnine iz arašidov Steve Casino in njegove umetnine iz lupin arašidov ·