Julijske Alpe
V zraku · buzz buzz

Slovenci tako radi rinemo v tujino, a se premalokrat zavedamo, da se najlepši kotički na svetu pravzaprav nahajajo v Sloveniji. To dokazuje timelapse Julijskih Alp, ki ga je ustvaril Uroš Skaza, ob katerem se vam bo milo storilo.

Nekoč so Slovenijo in njene lepote opevali pesniki in pisatelji v svojih literarnih delih, danes je to mogoče tudi drugače, kot na primer skozi videoposnetke in fotografije. Simon Gregorčič je reki Sočo posvetil pesem, odo Julijskim Alpam pa je Uroš Skaza ‘spisal’ v obliki videa v tehniki timelapse.

PREBERITE ŠE:

Julijske Alpe so naša najobsežnejša in najvišja gorska skupina in del Južnih apneniških Alp. Večina je vključena v Triglavski narodni park, od leta 2003 pa so Julijci v sklopu Unescovega programa ”Človek in biosfera” razglašeni za biosferni rezervat. Ime so posredno dobili po Gaju Juliju Cezarju oziroma rimski naselbini Forum Iulii (ležala je v bližini današnjega Čedada). Njihov najvišji vrh je Triglav (2864 m), sledi pa mu italijanski Montaž (2753 m).

Julijske Alpe v vsej svoji lepoti:

Julijske AlpeOdpri galerijo

nohti2 To je razlog, zakaj si moški v oktobru množično lakirajo en noht kaj skrivajo znana umetniška dela Kaj skrivajo najbolj znana umetniška dela? Čeprav kitajski proizvajalci prispevajo velik del komponent za iPhone, ga številna kitajska podjetje uvrščajo na črni seznam. Na Kitajskem imajo lahko iPhone 7 zgolj brezposleni ''Podmladek'' 2 Cellos Dvojec 2Cellos dobil hudo konkurenco – v dveh dečkih! · · · ·