Ne brazilski gozd, Cadimare so pljuča sveta!
V zraku · buzz buzz

Ali Zemlja diha? V Italiji smo priča nenavadnemu fenomenu- tlom, ki dihajo! Ne, to ni božje delo, ne delo nekoga, ki je vešč posebnih učinkov, gre za povsem naraven fenomen. Dvigovanje kamnitih kock na ulici v slogu pljuč med dihanjem namreč povzroča morsko valovanje.

Iz Italije prihaja neverjeten posnetek tal, ki dihajo. Ne, naša Zemlja nima pljuč, kar ustvarja ta fenomen v obmorskem kraju Cadimare je voda. Valovi, ki se zaletavajo v obalno jamo povzročajo zračni pritisk v kanalizaciji, ki na površje pride prav na mestu na posnetku in posledično se zdi, kot da tla dihajo.

PREBERITE ŠE: Ljudje smo neverjetni: ženska izdaja

Cadimare se nahaja v bližini petih naselij Cinque Terre, to je 18-kilometrskem pasu severozahodne obale Ligurskega morja, ki se ponaša s številnimi zalivi in plažami ter je obdan s strmim reliefom.

Psi v vlogi pobiralcev žogic Psi kot pobiralci žogic na teniškem turnirju People Are Awesome: Girls Edition Ljudje smo neverjetni: ženska izdaja Kako nas vidijo psi vs. kako vidimo sami sebe Kako vidite sami sebe in kako vas vidi vaš pes PicMonkey Collage Matjaž Očko in poročna fotografija