Queen - We Will Rock You
Kulturni izbor · glasba

Ste vedeli, da je skupna Queen posnela tudi hitro različico skladbe We Will Rock You, ki je izšla leta 1977? Letos mineva 25 let od smrti pevca Freddieja Mercuryja, Queeni pa bodo 4. novembra 2016 izdali nov album, Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions, kjer bodo posnetki snemanj med leti 1973 in 1977. Med njimi bo tudi skladba We Will Rock You na visokih obratih, ki ji lahko prisluhnete že danes.

Če ste imeli to srečo, da ste skupino Queen kdaj slišali v živo, potem ste morda hitro različico skladbe We Will Rock You že slišali, sicer pa ji lahko prisluhnete na tem mestu. Legendarna rock skupina Queen, ki je pred 25 leti ostala brez Freddieja Mercuryja, je namreč nedavno objavila hitro različico hita We Wil Rock You, ki je bila posneta na BBC-jevih snemanjih med leti 1973 in 1977. Prav njihovo zadnje snemanje, oktobra 1977, je prineslo nekaj precej spremenjenih skladb z albuma News of the World, med njimi so posneli dve različici We Will Rock You, in sicer ‘normalno’, torej to, ki jo znamo vsi na pamet, in hitro, ki jo je bilo doslej mogoče slišati le na koncertnih izdajah. Katera različica vam je ljubša, hitrejša ali originalna?

PREBERITE ŠE: Koncert: The Bohemians – Queen tribute band – spet v Sloveniji!

Na BBC-jevih snemanjih je sicer nastalo 24 skladb, med njimi prirejene različice klasičnih skladb, kot je Bohemian Rhapsody. Prvo snemanje je potekalo še pred izidom prvenca, vsem pa boste lahko prisluhnili na albumu Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions.


cirkus corona Klub Cirkus praznuje 5. rojstni dan z brazilsko pevko Corono elton john dunaj koncert november Koncert: Elton John, ena od največjih pop zvezd sedemdesetih na Dunaju The xx  zagreb Autor LAA cover Koncert: The xx s koncertom ekskluzivno v Zagrebu trentemoller kino šiška Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška · ·