Preverjeno učinkoviti načini učenja.
V zraku · buzz buzz

Osnovnošolci in dijaki so se že vrnili v šolske klopi, študenti pa še čakajo na novo študijsko leto. To pomeni, da se bodo vsi slej kot prej morali spet zakopati v knjige in začeti učiti. Čeprav učenje ni nekaj, česar bi se kdorkoli pretirano veselil, pa je lahko precej bolj znosno, če znamo to početi na pravi oziroma inteligenten način. A katere so ti načini? Znanstveno dokazano najbolj učinkovite oblike učenja razkrivamo v nadaljevanju.

Učenje je že postalo del vsakdana osnovnošolcev in dijakov, kmalu pa bodo v ta proces zopet padli tudi študentje. Učenje je tista, za veliko večino precej mukotrpna pot do novo osvojenega znanja, ki pa je v času šolanja žal neizogibna. Ni čudno, da se večina zato želi učiti inteligentnejše in ne dlje.

PREBERITE ŠE: Bizarne fotografije otrok na prvi šolski dan

Pa je učenje, ki ga razpršimo na 30-minutne ”učne seanse” čez nekaj tednov res učinkoviteje kot 10-urno neprekinjeno učenje? So vizualne kartice (”flash cards”) res bolj učinkovite kot podčrtovanje in neskončno prebiranje zapiskov? Odgovore na to najdete v poučnem video posnetku, kjer izveste tudi katere so vse ostale znanstveno dokazano najbolj učinkovite oblike učenja.

Idealna dolžina penisa, če vprašate ženske je... Ženske so razsodile! Da, velikost je pomembna, a idealna dolžina penisa je… Facebook je prvi na večni lestvici največkrat prenešenih aplikacij. Katere so največkrat prenešene mobilne aplikacije v zgodovini? Fotografije, kjer je skepticizem odveč, čeprav vam oči pravijo drugače. Fotografije ob katerih si boste dvakrat pomeli oči Kako izboljšati vaš zakon? 8 znanstveno dokazanih skrivnosti za srečen zakon